Присъствено обучение по ароматерапевтичен масаж - за всички, които са завършили Основния курс по ароматерапия.

Включва масажни техники и специфика на приложението на етеричните масла с терапевтично въздействие върху човешкото тяло.

Продължителност на курса: 4 учебни дни
Обща продължителност: 
50 учебни часа
Самоподготовка: 
20 учебни часа

Ароматерапeвтичният масаж е значително по-нежен и деликатен от класическия или китайския масаж с акупресура и въпреки това дава прекрасен ефект за отпускане на напрегнати мускули, спазми и техните болезнени симптоми. Оказва също така мощен лимфодренажен ефект. Отпуска нервната система. Въздейства чрез стимулиране на нервните корени, рефлексни точки, меридиани и акупунктурни точки.

Чрез ароматерапевтичния масаж се постига най-общо:

- подобряване на състоянието или облекчаване на физически или психоемоционален проблем; 

- укрепване на организма и засилване на имунната система; 

- детоксикация и отслабване; 

- релаксация и премахване на стреса, подобряване на съня, намаляване на нервното напрежение и т.н.

Ароматерапевтичният масаж е бавен и ритмичен, с плавни, дълбоки движения. Използва се специална масажна комбинация от етерични и базови масла. Тя е строго индивидуална, изготвя се за конкретния клиент, като се отчита моментното му физическо и психоемоционално състояние. 

По време на масажа етеричните масла проникват през кожата, навлизат в кръвоносната система и оказват терапевтично въздействие. Чрез масажа етеричните масла се отвеждат до онези области от тялото, където те са най-необходими. 

Контактът на етеричните масла с нервните окончания в кожата предизвиква незабавна реакция на нервната система и в резултат се постига бърз ефект на дълбока релаксация и намаляване на напрежението още по време на процедурата. 

Курсът по ароматерапевтичен масаж включва освен присъствеото обучение, записан видеоурок по анатомия и подробни учебни материали, описващи отделните масажни похвати.